Snart V. 40 :)

God morgon !


Tänkte jag skulle dela med mig lite ångående graviditeten. Skriver inte allt för mycket om den just nu. 


Imorgon går vi in i V.40 och då är det 7 dagar kvar till BF datumet vi fick första gången vi va på ultraljud :)
Tiden har på ett sätt gått otroligt fort. Kommer ihåg dagen då jag fick svaret "JA" på graviditets-stickan som igår...
 Känslan man hade just då... Tankarna man hade just då...

Nu har man växt in i sin roll som blivande mamma och är ju absolut högst 3 veckor kvar tills det faktiskt är så att jag är mamma. Allt känns så naturligt. Spjälsängen har ju alltid stått och väntat på att lillen ska komma. Alla kläder ligger ju hur bra som helst i byrån. Och alla känslor har jag ju alltid haft... Eller ?

Ja så känns det. Finns liksom inget som är viktigare än just detta. Kim sa senast igår "
Nä nu får h*n ta och komma ut" För det är ju det vi väntar på. Vi väntar på just det ögonblicket då jag kan säga eller ringa till Kim och med glädje säga " Vattnet har gått eller oj,jag börjar känna värkar jag inte känt förut" och kan ringa in till förlossningen och sen börjar det nya livet.
Det nya kapitlet som bara finns där bakom hörnet och väntar på oss !!

Det har ju varit lite förvirrande veckor nu det senaste. Just därför har jag inte pratat så mycket om det här på bloggen.
Var hos min barnmorska den 16 Juni och fick då veta att bebisens hjärtljud va precis som vanligt  och allt såg bra ut förutom att h*n låg i säte (
vilket innebär att bebisen ligger med rumpan neråt ist för huvudet).
Och fick då veta att det finns 3 alternativ.
1. Vändningsförsök (
träffar en förlossningsläkare som mjukar upp livmordern och trycker på magen så bebisen förhoppningsvis vänder på sig)
2. Man kan mäta kvinnans bäcken och barnets huvud för att se om man inte kan föda naturligt ändå.
(Fast finns större risk för skador på barnet om man föder i säte)
3.Man väntar ca 1 vecka och hoppas på att bebisen lyckats vända sig själv trots den lilla ytan som finns där inne. Och har h*n inte gjort det så återstår kejsarsnitt.


Och detta har jag hanskats med några veckor nu. Bebisen låg i säte Onsdagen den 16:e Juni. Vi fick tid hos en förlossningsläkare på "Östra" Tisdagen den 22:e Juni och då låg bebisen fortfarande med huvudet neråt och jag vill inte göra ett vändningsförsök pga av personliga skäl så vi fick en ny tid.
Måndag den 28:e Juni skulle vi komma tillbaks för inskrivning av kejsarsnitt.


"Men va nu ?? Blir det ingen förlossning ??"- Det va min första tanke. Jag hade sett fram emot det och kunde inte se något annat. Så blev väldigt chockad och kände mig besviken. Besviken på att jag inte skulle få gå igenom det som flesta kvinnor går igenom... Tog nån dag innan jag förstod att det va så det skulle förbli. Kejsarsnitt ist för förlossning... När den tanken blivit en vana så fanns det ju ingenting annat kvar att tänka på utan bara vänta på datum då det skulle hända. Dagen då vi äntligen skulle få träffa vårat barn som vi väntat på i 9 hela månader !!!


Hur som helst.


Måndagen den 28:e Juni,alltså 6 dagar efter vi varit på besöket hos förlossningsläkarn då vi fick veta att chansen att bebisen vänt sig igen skulle vara ca 10% så har det hänt.
PÅ 6 DAGAR har våran busunge lyckats vända sig från säte och när läkarn i Måndags skulle göra en sista kontroll för sedan skriva in oss så visade sig att huvudet ligger neråt som det ska fast dock inte fixerat sig. "VA ???"- Ytterligare en chock ! Va händer ?? Ska det hålla på såhär fram och tillbaka hela tiden.... ?? Läkarn frågade varför vi "valt" kejsarsnitt. Valt ? Tänkte jag,vi har inte valt nånting... Och då förstod jag ju att det va nåt som inte stämde. Kunde inte själv se skärmen från ultraljudet fast både Kim och läkarn såg det och bägge tittade ganska konstigt.
"Jaha ? Då blir det inget kejsarsnitt."-Sa läkarn.


Nähe ??? När läkarn gick för att samtala med en kollega sprack det för mig. Jag började storböla som ett litet barn och va så förvirrad och förstod varken in eller ut. Jag va bara så trött på alla ändringar och att behöva ställa om sig mentalt IGEN va bara för mycket.


Trots att det va detta jag ville från början så kändes det som ytterligare en besvikelse. När man hade gått nån vecka och börjat acceptera tanken av att det skulle bli kirurgisk-födsel så händer detta ?


Hur mycket plats finns det där inne egentligen ?? Chansen att det skulle hända va ytterst liten men vårat barn har lyckats vända på sig 4 ggr nu på en kort period. Jösses... Hur liten är då denna människa ? :O


Vilket fall....
Idag Onsdagen den 30:e Juni väntar vi fortfarande spänt på vad som ska hända. Ska på ännu ett återbesök imorgon och kolla igen så h*n inte vänt sig igen. Eftersom vi verkar ha ett sånt livligt barn så måste jag kontrolleras noga nu i slutspurten så vi inte missar nåt.


Nu inatt har det varit en väldigt bråkig bebis och jag vet inte riktigt vad h*n har haft för sig där inne. Rört sig som en galning iaf.
Återstår att se imorgon :)
BF datumet är iaf som vanligt den 8 Juli och jag längtar som en tok på att DU ska bestämma dig för att komma ut !!! Mamma och pappa vill så gärna träffa dig.
Men tanken på att det absolut högst är 3 veckor kvar gör mig ändå ganska glad. Fast skulle inte tacka nej till att du betstämmer dig för att komma till världen just denna vecka ;)
Vi väntar på dig ♥



Så ja. Då har jag delat med mig lite om vad som försegår runt omkring mig och mitt barn i magen.
Hoppas dock att ni tycker det är kul att jag inte bara skriver om det ena eller det andra utan gillar att variera mig.

Ibland blir det om graviditeten-kärleken-vardagen-vännerna... Ja precis allting. Vill helst inte fastna i nåt mönster ännu för vet själv den dagen då min lilla prins/sessa kommer så blir väl detta en klassisk " mamma-blogg" den här bloggen med ;)



Ha det fint !
// Alexandra


Sol och hav :)

Idag har det varit en varm och bra dag.


Träffade Steffi och Räkan runt 12.00 och vi drog till kullen och låg och sola nån timme och sen blev det lite för varmt för min del. Min allergi sa ifrån ganska bra också.. Ligga så i högt gräs och sen ta sig i ansiktet. Fick en go svullen mun och det började klia :/


Så väl hemma la jag mig på soffan och försökte vila lite.


Kim ringde runt 16.00 tiden och frågade om jag ville med och bada. Är själv lite skeptiskt till att bada så kallt såhär en vecka innan skrutten ska komma så jag tackade nej till bad men åkte med för att hålla han sällskap. Ingen som va sugen på att följa med Kim så jag ställde upp såklart !!
Väl ute i fiskebäck träffade vi på Tomas (Södertälje,många känner honom som det) och han höll på och meckade med båten sin. Så vi höll oss där omkring och Kim fick sitt dopp som han så gärna ville ha.
Tomas behövde även lite hjälp med båten så varför inte ? Jag satte mig och solade på ett berg och Kim fick hjälpa till ;)
Mysig eftermiddag helt enkelt....




   
Fiskebäck :)



Efter det åkte vi och handlade Thaimat. Både jag och Kim va alldeless för trötta för matlagning idag :/


Nu börjar matchen mellan Spanien och Portugal- ANIMO DE LA SPANIA !!!!


Ciao amigos. Buenas noches....


/Alexandriita


......

Tycker det här med att ta andras ord och meningar i ens blogg börjar bli lite väl mycket...


Ens blogg ska vara personlig och speciellt när det kommer till att skriva om sin graviditet !
Mina 9 månader för mig är otroligt personliga och jag väljer att gärna dela med mig av mina erfarenheter och upplevelser men då hoppas jag att ni kan respektera att dom ÄR MINA !


Namnet "skrutten" är verkligen personligt för mig. Det är namnet på det barn som JAG bär på i magen...

Blir arg och besviken när jag ser att man inte kan skriva precis vad som utan att det ska finnas på nästa blogg dagen efter... :/

Hoppas du skärper dig och gör din blogg mer personlig !!


Midsommar :)

God dagens alla !

Midsommarhelgen har varit kanon. I torsdags vaknade både jag och Kim ganska tidigt och va uppe och fixade. Jag hade lite klippningar att ta uti med och sen åkte vi och hämtade upp brorsan som skulle med och storhandla inför fredagskvällen. Fick köpt massa gott och jag va riktigt nöjd att klara av det utan mamsen för första gången,haha.

Lämnade av allt hos mamma som dock inte va hemma. Det konstiga var att när vi väl kom in så kom ingen Tinki fram och hälsade ? Jaha... Va nu då ? Har hon tagit med henne till jobbet ? Jag började ropa och vissla så visade det sig att mamma hade stängt altandörren och gått och stackars Tinki satt kvar där ute ???!!!
Hörde hur hon smått gnällde och öppnade dörren till baksidan och där satt hon... Lille tjejen. Jag blev upprörd och ringde och skällde på mamma lite sen va allt bra igen ;) haha... ILLA !

Färgade håret på Torsdagen med hjälp av Fia. Toppade hela håret HELT SJÄLV med. Blev grymt nöjd. Smått ovan med ack så snyggt !

  

Iaf.
På fredagen lämnade Kim av mig hos mamma eftersom hon jobbade till 20.00 så skulle jag förbereda allt inför kvällen. Moster,morbror och Magnus (mammas pojk) satt och gotta sig på baksidan i den otroligt varma solen och jag klara inte riktigt av det. Är alldeless för varmt för mig så fort det är över 25 g i solen..Haha..Mes jag vet ! Men bär på ett element i magen så är ganska varm i mig själv just nu.
Runt 15.00 kom Kim med familjen och Marine (Kims mamma) ville hjälpa mig i köket,vilket hon gjorde riktigt bra. Så tack för det ! :)

Maten blev otroligt lyckad och det fanns så mkt gott på bordet :)
Vi va ganska många också,vilket gjorde det ännu mysigare :)
Jag,Kim,Kims familj,Sanne,moster,mormor,mobror,patrik (bror), Emma (brors flickvän) och kusin Ida :)
Sen kom ju mamma runt 20.00 som sagt.
Vi spelade kubb och alla drack gott och vi bara umgick helt enkelt. Va en lyckad kväll och vi va hemma i sängen runt 04.00... Puhhh och JA JAG ÄR I 9 MÅNADEN GRAVID !!! Men så värt det ;)

   


SÅ TACK ALLA FÖR EN GRYM MIDSOMMAR !!!

Lördagen va lugn. Kim kunde inte röra sig ur fläcken. Blev ganska mycket alkohol kvällen innan så han bokstavligen sov från 04.00-10.00-10.05-17.30... Jättekul... Haha så det blev soffan hela dagen med fotboll och kebabtallrik,mums !

Så har vi ju idag. Vaknade otroligt nog runt 11.30 efter att gått på toa max 2 grr inatt :)
Upp ur sängen och äta go frukost sen va det storstädning för hela slanten. Damma,dammsugning,plock,plock,rensade alla våra papperspärmar (som inte va så jättekul ska ni veta) och fick strykt och fixat spjälsängen och skötbordet ytteligare lite till så nu är precis allt klart inför skruttens ankomst :D


Snart kommer nog Conny hit och ska kolla Tyskland-England med oss :) Ska bli grymt att kolla på. Sikken match !!

Hoppas ni haft en underbar midsommar och en trevlig helg såklart.

Kramar en städtrött / Alexandra


VARBERG

Hej hopp !

Idag vaknade jag upp och hade verkligen inga planer alls. Inga läkarbesök,ingen MVC,ingen Steff som va hemma...Absolut ingenting. Så väntade på att folk skulle vakna och ser att Fia loggar in på MSN. Frågar snabbt va hon skulle hitta på idag och sa då samma sak som jag "ingenting" .
Nähe men då gööör vi nåt,säger jag. Kanske öarna ? Sola och gotta oss lite ?
Kollade lite båttider mm men såg då att vi inte skulle vara ute försen 14.30-15.00 och tyckte det va lite segt.
Jag ringde snabbt upp mamma och frågade om jag fick låna bilen under dagen då hon ändå skulle jobba och det gick ju hur bra som helst :)

Säger till Fia att vi ska ta en spontantripp till Varberg.(Hennes första reaktion var "Vart ligger Varberg?")
Hahaha... Jösses tös,det va min ända tanke ;)

 Har alltid tyckt om den lilla staden. Man får bara massa mys känslor av att vara där. Så vi begav oss dit och va framme på knappt 40 min :)
Vädret va lite sådär. Sol ena stunden och moln andra,kom även lite regn. Men försvann snabbt.
Vi ställde bilen vid "Kärleksparken" och promenerade längst strandpromenarden in till stan och jag visade Fia runt lite. Sen satte vi oss först på en tahi-restaurang men insåg att vi inte ens ville ha det. Så vi va fräcka nog när servitrisen inte va i närheten att resa på oss och gå... (Smått pinsamt) men vad gör man när man inte tyckte menyn talade till en ? :P

Så gick typ en restaurang bort och satte oss på en italiensk istället. Och det gjorde vi helt rätt också. Mums va gått det var. :) Italiensk pasta,vad slår det ?? ;)

Sen gick vi lite till och tog en glass vid havet,tog massa kort och njöt av sista tiden sen blev det bilen och hem igen.
Va himla mysigt iallafall...
Kände att jag behövde det för att få dagen att gå. Är en viktig dag imorgon och ville bara få släppt nervositeten och tänka på nåt helt annat och det fick jag.
Tack Fia !

Nu är det fotboll på tv :) Älskar när det är VM,EM,Champions Leage eller nåt annat för då är det himlans massa fotboll på hela dagarna :D
Tummen upp för det ;)

Älsklingen har fullt upp i köket och lagar Spaghetti och köttfärsås,gooott !!!
Så det får nog bli mat framför tv:n denna kväll :)


Ha en toppen kväll allesammans så hörs vi antagligen imorgon igen !


 

 

//Alexandra


Vilken vecka...

Ja jag säger då det. Hänt ganska mycket denna vecka. Kanske inget sådär jätteviktigt (förutom Liv och Adams debut som föräldrar i Onsdags) men ändå en del...
Haft mycket i huvudet. Både positivt och negativt....

Igår va en helt okej kväll.. Började med lite middag här hemma. Bjöd hem Conny på Potatisgratäng,fläskfile och beasås. Goooott ! Sen gick vi vidare till Alex gård där ett gäng satt och drack. Alex fyllde dessutom år igår :)

Efter nån timme blev folk fulla och jag kände mig obekväm som vanligt. Höggravid och sitter mitt i bland dessa människor som både vill synas och höras (ta mig inte fel,jag är inte bättre själv när alkoholen slår till) men va ju så länge sen jag upplevde det där själv,så lite svårt att anpassa sig :P

Kim som gett mig ett löfte om att hålla sig hyfsat nykter 4 veckor innan beräknad födelsedatum höll sig i ungefär 1 timme,sen spårade väl han ut han med. Min bror hade med sig nåt rent och stark som knappast NÅGON KILLE sa nej till. Uscha mig. Så jag fick nog runt 23.30 tiden och ville hem. Kim följde snällt med men va inte nyktrare för det. Jaja får väl sluta gnälla... Eller ?


Hur som...
Lördag idag och natten har väl inte varit den bästa. Tror bebisen knappt för plats nånstans där inne längre. Minsta rörelse gör så fruktansvärt ont :/ Slår och sparkar och knööör som vi göteborgare skulle säga. Ajajaj... Så sprungit upp och ner på både toan och bara för att gå lite. Kan knappt ligga still när lillen leker rövare där inne. Hittar ingen bra ställning alls att sova på nu när man är så stor... Etersom det är första gången så är det väl aldrig lätt.



Men nu är det verkligen inte långt kvar,så ja jag kan hålla ut och kämpa på !!! Vill bara att det lilla livet ska komma ut nu så vi får träffas ♥




Nä lite fotbolls-VM och slapp i soffan med en smått bakfull Kim är väl aldrig fel ?! :O

Ha en fortsatt trevlig helg
// A

.....

Va hände ?

Hur blev det såhär nu då ??

Man förväntar sig en sak,så får man veta bara på några sekunder att det blir nåt helt annat... Kanske..
Kanske har vi tur, kanske inte ?
Hur som helst så slutar allt bra. Det vet jag. Det bara är så....


 Grattis till Liv och Adam som blev stolta föräldrar igår till en liten pojk !
Hoppas att få höra mer från er snart. Är sååå nyfiken.
Bamsekramar **

//A




16/6-2010-STOR DAG IDAG !!!

Ja jösses,just nu ligger Liv inne på förlossning. Pratade precis med henne i telefon och trots att hon va hög som ett höghus av luftgasen fick vi ändå fram att förlossningen går sakta men säkert framåt. Öppen ca 5 cm sa hon så återstår några cm till. Men Ni finns i mina tankar hela tiden och jag önskar er all lycka och hoppas på att den lille vill titta ut snart !!!

Kämpa på och va stark så kommer detta gå galant. Tusentals kramar till er Liv och Adam som förhoppningsvis blir föräldrar idag !!!!


// Alexandra


Känslosam....

Mår fortfarande inte hundra i kroppen. Är väldigt förkyld,lite smått döv och har halsont :/ Typiskt att det ska komma nu innan sommarn börjar på riktigt när jag mått hyfsat nästan hela graviditeten... Aldrig varit sjuk iaf.

Kollar just nu på "Fotbollsfruar i Sydafrika" på SVT2 och jag grinar som ett litet barn. En dokumentär i 2 delar varav förra delen va förra veckan och den råkade jag slå på slumpmässigt bara och fastnade direkt.
Handlar om kvinnor som är/varit gifta med framgångsrika fotbolls-spelare och ska åka iväg till Sydafrika för att lära sig om hur omvärlden ser ut. Dom är vana vid lyx och bekvämligheter och där nere var det precis tvärtom.

Gravida tonåringar med HIV-smitta. 35 spädbarn att ta han dom på ett barnhem med 4 arbetare...4 ARBETARE på ett barnhem för 35 barn,jösses...
Småflickor 10-15 år som blivit våldtagna och föräldrar som övergett dom (eftersom dom inte är värda nåt efter att förlorat sin oskuld) mm... Ja asså detta är nåt utav det värsta jag sett.
Många av fruarna blir väldigt känslomässiga och tar åt sig och vill verkligen göra skillnad.
Dom har både tid och pengarna.Ordnar välgörenhetsgalor/modevisningar och lyckas få in massa pengar som ska skänkas till dom ställerna fruarna besökte i Afrika. En av dom "Chantelle" lyckades få ihop 40.000 pund på EN kväll... Förstå vad dom pengar kommer göra skillnad....

Jag önskar själv att jag va rik och kunde ge mer av mig själv och hjälpa dessa stackars barn. Jag vet att det finns miljontals barn och kvinnor som behöver hjälp,inte bara i Afrika. Men det är just där man får se det värsta...

Prostution,våldtäckter,HIV,AIDS,föräldrarlöshet osv.. Nä usch.

 
(Bild från google)

Som jag alltid sagt sen jag själv va liten. Jag SKA bara bli världsförälder,vill gärna ha fadderbarn och ger pengar till "Rädda Barnen" . Kan absolut även tänka mig att adoptera. Låter som en modertheresa men så är det.

Skäms över dom som har mycket pengar och kan göra skilllnad och inte gör tillräckligt. Varför ska man leva på flera hundratalstusen i veckan när man kan ge så mycket till dom som verkligen behöver det.

Nä nu har jag fått gnälla av mig lite och ska själv skärpa mig. Så fort våran älskade är ute ur min mage och vi får koll på ekonomin så ska jag också göra skillnad !! Vill självklart kunna ge mitt egna barn det som behövs först och så länge det går,kan man göra nåt för andra också !

Fortsatt trevlig kväll... // A


MORGONPIGG ?

Ja det får vi väl nästan kalla mig. Klarvaken när Kims klocka slår 06.05 :/

Fast idag vaknade vi så mysigt. Radion på och Melissa Horns - Falla fritt spelades... Den är så sjuuuukt bra,och solen sken in i sovrummet,mysfaktor på den :)


Fortfarande väldigt förkyld och kroppen känns bara klen. Har inte mycket ork till nåt just nu faktiskt. Igår lyckades jag hjälpa till och tömma ett förråd som vi fått lånat till vårat EGET förråd (äntligen) och det tog på krafterna.
Så får se om det blir nåt med Steffi idag. Känner knappt för att resa mig ur sängen :(

Men är ett måste eftersom min lilla Tinki måste få sina promenader :)

En glad nyhet är iaf att vi hittat BB-väskan :D Den försvann där ett tag i flytten och eftersom våra privata saker låstes in i ett rum som våran styrelse hade nyckeln till,var det lite svårt att ta reda på om den packats med vagnen eller inte ?! :O Men nu vet vi :)


23 dagar kvar nu tills vi får träffa dig min lilla skrutt ♥

Nä nu får det nog bli morgonpromenard med Tinki. Hon ger mig blicken som vanligt :P

Ha det gott / A



14/6-2010

God dag

Sitter i soffan och tittar på "Unga Mödrar" och även på min man som somnat gott här brevid. Alla är extremt trötta idag,varför vet jag inte ?!  :O

Funderar lite på vad vi ska äta... Fläskfilé med pasta ? Eller Kyckling med curry ? Humm.. Blir nog det första alternativet tror jag :)


Idag har Camilla och Loke varit här några timmar. Dom renoverar badrummet hemma hos Camilla så dom behövde nånstans att bada och duscha.. Så varför inte här ? Vi bor ju så nära :)
Så dom kom runt 11.00 och Loke va i full ståhej med massor energi.
Lekte runt lite och såg till att Camilla fick duschat i fred sen va det Lokes tur att bada... Och efter det blev han helt slut.. Somnade direkt på soffan och sov ca 1 timme... Sen va han smått trött och grinig så dom gick vidare till Therese och Leia.

Då va det min tur att känna av tröttheten... Oj,oj,oj va slut jag var.
Jag säger då det. Tur att när man blir mamma att man börjar från 0 år + och inte direkt in på 2 år ålder för det hade man nog aldrig klarat.
Man får liksom chans att växa med sitt barn och vänja sig vid saker som komma skall ;)


Nä nu kurrar magen som bara den så får börja med maten. Kim snarkar dessutom så här kan man inte sitta kvar :P


Ha det gott / Hungriga jaaaag :D


Halloj !!


Go kväll :)


Idag har jag inte gjort fööör mycket. Åkte hem till Helen och gjorde henne fin i håret sen hem och tagit det ganska lungt.
Vi hade planerat mat men Kim fick lite bebissjuka och ville inte ha just det jag planerat till oss så då fick det bli hemkörning :P

Så nu väntar vi in maten och matchen i VM mellan Australien och Danmark,ska bli kul att se hur detta går :)
För er som inte förstår hur man kan vara intresserad av fotboll,försök inte förstå..  Det är nåt man oftast växer upp med. Har själv spelat sen 7 års ålder och gör det än idag,dock inte nu under graviditeten men vill ju självklart göra det så fort jag kan :)



25 dagar kvar till BF och tänker inte allt för mycket på det. Läser fortfarande och lär mig mer och mer,men som jag sagt innan så är det väldigt svårt att vara förberedd på förlossningen mer än psykiskt.



Imorgon kommer Steffi hem med,jippi för det !! Hur har jag fått dagarna att gå när hon inte varit hemma... ??
Haha nu låter jag väldigt besatt av hennes sällskap men är oftast Steffi som kan ses nu när man går hemma på dagarna...
Fast hon är då väldigt upptagen ändå för att vara arbetsökande ;)
Men iaf,ska bli kul att träffa henne igen.
Vi ska ses på Tisdag och åka till torget och kolla lite affärer,fika och bara umgås !!



PS: Liv jag håller tummarna ännu ett natt på att eran lille bebis vill titta ut !!




Nä en go dusch innan maten kommer skulle inte sitta fel.

Ha en fortsatt mysig söndag..
//A


Storm-Lördag...


Ja idag är det verkligen storm ute :/
Kallt och ruskigt,Tinki höll på att blåsa iväg... Hon är ju så liten och nätt !



Mina fösta tankar hamnar hos Liv och Adam denna morgon. Idag är dagen då Liv ska föda bebis :) Hon tror dock själv att hon kommer gå över tiden men man vet ju aldrig. Hon sa att hon skulle försöka få iväg ett mess om nåt skulle hända men det är klart att det kanske inte är det första man tänker på om förlossningen sätter igång :/


Men skulle nåt hända eller redan har hänt så önskar jag er all lycka till :D


Annars är det bara Lördag och jag är nästan helt ledig.
 Kan hända att mamma vännina ringer och behöver få klippt dottern och maken. Men annars är det lugna gatan.


Kim är ute på havet denna morgon men skulle vara hemma runt 13.00 så vi får väl åka och handla lite sen montera upp köksmöblerna som vi handlade hem igår :)



Har inte så jättemycket andra tankar just nu. Det står väldigt still i huvudet.




//A


Håller med Liv !!!

Jag läste precis Livs blogg och kände att jag måste göra ett liknande inlägg...


Kolla min mejl och hittade massa bilder på hur jag egentligen borde se ut,alltså som jag sett ut tidigare och SKA göra efter graviditeten.


Jag började även lägga på mig innan jag blev gravid,säger inte bara att det har med graviditeten att göra. Men jag har ett MÅL,ett MÅL som jag bara ska nå... Ska försöka så gott det går när bebisen kommit att få lite tid att komma iväg till gymmet och självklart börja spela boll igen ( är ju född till det där )
Hoppas bara tiden räcker och nån timme om dag/eftermiddagen ska inte skada :)



Ohh får nästan ångest när man ser tillbaks och ser hur hyfsat snygg man ändå varit :P


DÅ :

   


NU :

 




Så jag håller med Liv totalt. Kanske inte blir lätt att hitta ork eller tid. Men förändring ska det bli !!!


10/6-2010

Morgon allesammans !!


Igår va en mysig dag. Hade fullt upp därför blev det inget inlägg :/ Solly !!


Vi va på föräldrargrupp 08.00-10.00 och ja,jag vet..Jag sa "ingen mer föräldrargrupp"  men min barnmorska lyckades övertala mig att vi skulle ge det en chans till och efter igår känns det helt ok :)


Efter det va det dags att städa bilen. Säljer den imorgon så vill ju att den ska vara i bästa skick :)
Jag och köparen ska ses på min bank kl 11.30 och skriva kontrakt och kvitto och sen är hon borta min lilla pärla... :( Smått ledsamt men ändå nåt jag måste göra. Har ändå ingen användning av den så direkt efter bebisen kommit.


Runt 12.00 tiden åkte jag hem till Liv. Köpte med mig glass,frukstcocktail,vindruvor och kaka så vi hade nåt att gotta oss med under tiden jag är där... Kan ju ta sin lilla tid när vi ses :P
Även Sandra kom och jag klippte henne :)¨
Va riktigt trevligt och vi tjötade i flera timmar om allt mellan himmel och jord !


Strax innan 16.00 va det dags att dra sig hem för att hämta upp den blivande köparen till bilen som bara ville kolla upp en pytteliten lackskada som uppstått utav ett stenkast i främre delen av bilen. Men när vi väl va på "Kia Motors" så va det ingen större deal utan nåt man måste underhålla själv med lackfärg. Så nu är alla problem ur världen och imorgon är min lilla "fia" borta :(


Idag har jag lite att fixa med. Åka till "Kia" och köpa lackfärgen och sen åtgärda den lilla skadan. Fylla i köpeskontraktet och dessutom åka förbi "Baby-proffsen" och hämta ut ett startpaket som jag anmälde att jag va intresserad av för nästan 4 månader sen :P haha oj,oj,oj va tiden gått fort...


Sen ska även barnvagnen upp från förrådet och den ska fräschas till och bäddas i ordning !



Idag går vi in i V.37 (alltså 36+0)



Bebismage 35+6

Nu är det inte långt kvar... Längtar ♥

Nä nu måste jag börja fixa och dona lite sen iväg på mina ärenden ;)
Ha en gooo Torsdag !
/Alexandra


Tidigt Tisdag...

Go Morron !!


Ja som vanligt så är vi igång på vardagens spår. Kim går till jobbet och Alexandra kan inte somna om....
Har dessutom sovit fruktansvärt dåligt inatt. Va länge sen jag låg och vred på mig såhär mycket och gick upp och sen till sängs,upp och till sängs flera ggr under natten....
Har haft massa tankar i huvudet om allt möjligt.


Mest om förlossningen och när det ska ske. När har den lille bestämt sig för att komma ut tro ? :)


Sen vad vi behöver handla hem,va nära att gå upp runt 03.00 inatt och skriva en lista så jag inte glömmer :/


Sen boka möta med Anna på banken. Har äntligen fått sålt min bil,eller aa vi har nog en deal som går igenom denna vecka. Är så otroligt lättad för det.
Ska bli så skönt att slippa dom extra utgifterna när jag egentligen inte behöver dom. Kommer bli mycket promenarder eller västtrafik men sen finns ju helgerna då vi har våran andra bil som jag kan låna då Kim inte jobbar :) Kommer bli toppen ! :D



Jag och Kim log som vanligt och småpratade lite igår kväll innan han somna som en stock.
 

Det va en sån ren mysfaktor och jag sa till honom igår att det va länge sen jag kände mig såhär lycklig.
Ta mig inte fel... Har alltid varit kär men inte på detta sättet,utan nu känner jag mig verkligen lycklig. Allt faller liksom på plats.
Bebis på gång,äntligen köpt lägenhet och fått flyttat och allt flyter på så bra det kan :)
Och Kim svarar " Va skönt och kul att du känner så just nu efter 2 år" och han såg så stolt och glad ut,haha !
Ja men visst är det så ??

2 år har gått men man mår som allra bäst nu,underbart !!


Får nog ta mig en morgon promenard med Tinki snart. Hon tycker inte det är kul att jag är vaken och inte går ut med henne det första jag gör. Så sitter alltid och tittar och ger mig den där blicken...


Ha en go Tisdag
// Alexandra

Johan Fuchs 870402-080606

Hej alla.

 
Blir ett kort inlägg då jag bara vill säga att idag kommer mina flesta tankar gå till Johans underbara mamma Helen som inte har det lätt idag.
080606,va datumet Johan lämnade oss. Alltså 2 år sen idag :(
För mig och andra har tiden gått för fort medans för Helen måste tiden ha stannat...
Kan inte förstå hur du känner eller mår ?
Kan bara säga att vi alla finns här för både dig och Simon !
Johan- Du är saknad !!

♥♥♥♥


Söndag.... ? // A


5/6-2010

Idag firar vi 2 år. Och fler ska det bli.

Grattis till oss :)





Fortsatt trevlig helg !



Fredaaaag :D

Hej hopp !!

Jag säger bara,sikken tur att jag inte jobbar längre. Kände aldrig av hur trött jag var i början och in mot mitten av graviditeten men nu... Harrejösses.
Så fort jag har varit igång en hel dag så är jag helt slut på eftermiddagen/kvällen. Rödsprängda ögon och vill inget annat än hoppa i säng :/

Men får inte somna för tidigt för då går jag uppe från 03.00 och kan inte somna om. Men oftast går jag uppe en stund. Toabesök och dricker lite (blir otroligt torr i munnen) och sen lägger mig ner och lyckas ändå sova några timmar till :)


Idag kom Steffi förbi mig med jordgubbar och vindruvor som hon köpt och ville ge mig. Jag blev så glad. Får aldrig nåt så spontant så blev väldigt glad. Hon hade tydligen hört tidigare när vi pratat i telefon att jag va lite smått trött och upprörd på det mesta och ville påminna mig om att jag är gravid och ska ta det LUNGT ! Jaha just det,tänkte jag !
Så tack hjärtat. Det behövde jag ! ♥

Strax efter Steffi gått ringde det på dörren och Fia hade hittat fram ;)
Så klippte henne jämt och fin så hon kan låta det växa och tjötade lite sen va hon där ifrån med.

Då kom Julia,haha...Hade en hel del besök idag med andra ord. Och hon skulle på studentbal så jag gjorde henne grymt snygg. Fick en snygg "flät-hatt" som jag kallar det och fina,busiga vågiga lockar ( försökte sträva efter Lauren Konrad,tror jag hon heter) Ja "The Hills" bruden iaf.
Och Julia blev så fiiiin. Sminkade henne dessutom och hon blev själv väldigt nöjd. Alltid lika skoj när man gör ett bra jobb !
Hoppas du får en lyckad kväll !!


Och nu sitter jag och väntar in Kim och Conny som skulle tipsa på hästarna en snabbis,sen ska vi laga tacos och ta med oss ut på gården och sitta och njuta av kvällssolen. Kommer nog förbi lite mer folk som ska ta sig en kall och hålla oss sällskap,mycket trevligt !

Sen får det nog bli sängen hyfsat tidigt för mig. Jag är verkligen helt slut. :/



 
Imorgon firar jag och Kim 2 år tillsammans !

Kan inte förstå att det bara gått två år sen vi bestämde att just den 5 Juni var våran dag.
Efter många om och men så blev vi ett par och har inte ångrat det en sekund.
Så vi ska ut och äta och njuta av varandra hela dagen :)
Älskade dig då,älskar dig nu mer än nånsin.
♥ Vi 2 ♥ Snart 3 ♥
Älskar dig enormt mkt!!!
Från sommarn 2009.


Trevlig helg på er !!
Kramar // Alexandra


3/6 - 2010

God eftermiddag allesammans !!


Idag har varit en sån dag då jag inte känt mig speciellt gravid. Iof. Känner självklart att jag är med barn men har liksom gjort en hel del idag. Så skönt att röra på sig !

Åkte till gamla jobbet runt 12 tiden och träffade Morgan,Freddan och Karin,det va skoj. Känns som så länge sen så skönt att få tjöta av sig lite med dom :)

Efter det ringde jag Fia och hämtade upp henne ute i Brottskärr där hon jobbade för dagen och vidare till havet med Pernilla,Simon,Issa och vovven Freja. Så mysigt. Dock lite kallt. Blåste som in i bänken men ändå sken solen och man har nog fått lite färg :P

Raka vägen hem efter det och har precis klippt Kigge,blev bra som alltid ;)

Så skulle ju en kille kolla på bilen idag men och äntligen kände jag att detta kan nog gå vägen. Men icke... Va iväg och tvättade den och hade mig och väntade in honom.... Sen har han stake att ringa och säga att han tittade på en bil innan som han köpte direkt,jag bara va ????? Jaha här har jag förberett för att han blev så himla förtjust i min bil så ringer han 20 min innan han skulle vara här och berättar detta.
Blev så sjukt besviken och la inprincip bara på luren... Tack för den !!

Jaja nu ska jag laga lite mat tänkte jag.. Får bli pasta med ost & skinksås idag :) Gott !!!


Slänger upp lite bilder på mig och Kim när vi va på Triumf i förregår och köpte glass :)


     

Älskar dig !!


Nu blir det film och mys i soffan...

Ha det gott ! / A

Onsdag 2/6-2010

Morron !!


Som vanligt vaknar jag av Kims väckarklocka (denn meningen börjar bli lite tjötig i bloggen) men men så är fallet ;)

Men lyckades somna om för en kort stund då jag vaknar ytteligare en gång då han ska pussa mig "hej då" och samtidigt säger "baby....baby.....vakna..." och jag bara "jaaaaaaa jösses va är det ?"
Då frågar han "kan jag ta yogurten i kylen...?"


Men harre ! JA TA DEN,LÅT MIG SOVA - Va ungefär det ända jag tänkte och gav honom en sur blick som ungefär sa "tack för att du väckte mig"

Men inte lyckades jag somna om och har varit vaken sen 06.30 och kan bara inte somna om !!
Så nu sitter jag och hänger i soffan och vill att klockan ska gå så dagen kan börja :)


Ska till MVC idag. Va ca 3 veckor sen jag va där senast och känner fortfarande att det är lite jobbigt att gå dit. Känner inte att min barnmorska lägger ner för mycket tid på att lära känna mig och verkligen prata och lyssna på mig.

Känns mer som ett "in och ut" möte varje gång. Lite frågor hur jag mår och sen hej då.... :/
Jaja förhoppningsvis ska vi prata amning och förlossning idag annars så kommer jag fråga henne om det. Vill känna mig trygg med min egna barnmorska eftersom detta är första gången dessutom !

Hur som helst så hoppas jag på att det högst är 1 månad kvar sen ska lillen ut ;)


Varför finns det människor som gör livet svårare än vad det behöver vara ?
Lögner och osäkerhet kommer man ingenstans med.
Det resulterar bara med att man blir elak och falsk.
Och vem vill frivilligt vara en sådan person ?


// A


Tankar från alla 2 hjärnhalvor :)

God morgon !


Inatt va den tredje natten i nya lyan och det känns bättre och bättre för varje dag som går. Vill dock snygga till det lite med mer på väggarna och mattor och gardiner men men det kommer ju. Får se va vi bestämmer oss för när det kommer till färger i alla rum bara ? :/


Lite bilder på lägenheten just nu :





Sen har vi ju en otroligt fin balkong men ingen bild :P



GRAVIDITETEN :


Ja nu går vi snart in i V.36 och då är det 4 hela veckor kvar tills skrutten ska titta ut. Hoppas dock på ett datum och det är liiite tidigare än planerat men som sagt gör inget som kan sätta igång mig själv utan hoppas bara att den blir just det datumet !! :)


Magen är som sagt stor som en fotboll och bebisen är så livlig där inne. Rör på sig hela tiden. Känner inga direkta sparkar längre utan bara massa rörelser. H*n försöker få plats så gott det går antar jag för nu är det trångt !
Kim och jag pratar nästan varje dag om lite allt möjligt som har med bebisen att göra... Känslan att bli föräldrar,förlossningen,könet,namn mm (är dock inte överrens när det kommer till namnen) och man förstår verkligen att SNART ÄR DET DAGS ! Jag har mina favoritnamn och försöker övertala Kim varje dag :P


Harrejösses vi ska faktiskt bli mamma och pappa om ca 4-5 veckor och sen för resten av våra liv.
Tror ingen riktigt kan föreställa sig hur det ska bli eller hur framtiden kommer se ut men så länge det känns rätt nu så är de det som räknas ! :)

Nu blir det att ta itu med disken och vänta in Steff sen ska vi sola på gården sen iväg och klippa lite :)


Ha en toppendag !

Kramar



RSS 2.0